Online dienstverlening aan werkgevers

Ook werkgevers kunnen meer en meer gebruikmaken van onze online dienstverlening. Op het werkgeversportaal op uwv.nl kunnen ze onder andere hun ziek-, zwangerschaps- en hersteldmeldingen online doen via de Verzuimmelder en Digipoort. De Verzuimmelder is bedoeld voor individuele meldingen, Digipoort voor bulkmeldingen van grote werkgevers. Inmiddels hebben 83.000 werkgevers een account voor het werkgeversportaal (eind 2014: 48.000), op Digipoort zijn 47.000 werkgevers aangesloten (eind 2014: 43.000).

Via een notificatieservice kunnen werkgevers instellen of ze een signaal willen ontvangen op het moment dat er een document is klaargezet. Ook kunnen werkgevers nu re-integratieverslagen en ontslagaanvragen uploaden. Voorlopig ontvangen de werkgevers de brieven ook nog op papier.

Op werk.nl kunnen werkgevers vacatures publiceren en zelf cv’s zoeken in de cv-bank. Werkgevers kunnen op de site een eigen beveiligde ‘mijn werkomgeving’ aanmaken. In 2015 werd deze omgeving maandelijks gemiddeld 50.000 keer bezocht, via 5.400 werkgeversaccounts. Werkgevers bekeken gemiddeld 1 miljoen cv’s per maand.